Skip to content

Egaliseren

Hoge kwaliteit cementdekvloeren

Egaliseren van cementdekvloeren en/of tegelvloeren

Een vloer egaliseren is een klus die vaak noodzakelijk voorafgaat aan het leggen van een nieuwe vloer. Een oneven ondergrond kan immers de kwaliteit, het uiterlijk en de levensduur van de nieuwe vloer nadelig beïnvloeden. Ook voorkomt goede egalisatie vochtproblemen. Het egaliseren is zowel handmatig als machinaal mogelijk, al zal handmatige egalisatie in de meeste gevallen voldoende zijn. Met name bij het leggen van een tegel, parket of een pvc vloer is het van groot belang dat de ondergrond goed egaal is.

Een belangrijke eigenschap van de bestaande ondergrond is de zogenaamde zuigende werking. Deze eigenschap, die onder andere afhankelijk is van de openheid van de poriën in de vloer, heeft direct invloed op hoe goed het egaliseermiddel kan uitvloeien. Hoe hoger de zuigende werking, hoe slechter het materiaal uitvloeit. In geval van een sterk zuigende ondergrond kan het daarom dus noodzakelijk zijn eerst een primer (ook bekend als voorstrijkmiddel) aan te brengen. Dit is een speciaal hechtmiddel dat de zuiging reguleert en een hechtbrug vormt tussen de ondergrond en het egaliseermiddel. In sommige gevallen kan het nodig zijn de vloer eerst de schuren.

Dekvloer [location]
Wat is de droogtijd?

Droogtijd egaline tot 5mm

Bij egaline van een laagdikte tot 5mm is een wachttijd van minstens 24 uur aan te bevelen, alvorens je een andere vloerbekleding aanbrengt op de egalisatielaag. Bij dikkere laag zullen de droogtijden langer zijn. Een klein trucje om te controleren of er nog vocht in de egalisatielaag zit, is er een klein stukje plastiek op te kleven. Breng rond het stukje plastiek rondom rond tape aan. Zit er de dag nadien nog condensatie tegen het plastiek, dan is de vloer nog niet genoeg uitgedroogd.

Sneldrogende cementdekvloeren - Van Berlo cementdekvloeren
Sneldrogende cementdekvloeren
Tarief

Prijzen voor egaliseren

– Kosten € 10,00/m2 bij een laagdikte van 3 mm (excl. BTW)

– Meerprijs /mm dikte € 2,00 /m2 Bijvoorbeeld 5mm is € 14,00 /m2

Onze werkwijze in 3 eenvoudige stappen

Sneldrogende cementdekvloeren - Van Berlo cementdekvloeren

Voorbereiding

Om te beginnen sluiten we ons systeem aan op uw waterleiding, om water toe te voegen bij het zand en cement. Vervolgens stellen we de juiste sterkte en natheid in voor uw cementdekvloer. We nemen de hoogtes door en stellen deze in met een laser. Met behulp van de laser zoeken we eventuele obstakels, bijvoorbeeld in het leidingwerk. Wanneer nodig wordt de vloer aangebrand zodat de nieuwe cementvloer goed hecht op de betonvloer.