Skip to content

Opstookprotocol

Vloerverwarming in een cementdekvloer

Wat is het opstook- en afkoelprotocol?

Een opstook- en afkoelprotocol is een protocol dat je in principe aan moet houden om je zandcementvloer gecontroleerd te laten scheuren. Dat klinkt bijzonder, maar weet dat iedere vloer gaat scheuren. Dat is nu eenmaal het bijeffect van het opdrogen en krimpen. Dan heb je liever meer verwaarloosbare scheurtjes dan één relatief brede scheur die doorwerkt in de bovenlaag. Dat is de gedachte achter het opstook- en afkoelprotocol.

Dekvloer [location]
Zandcementvloer
Het opstook- en koelprotocol

Hoe ziet het protocol eruit?

Het opstook- en afkoelprotocol geldt alleen voor vloeren met vloerverwarming. Door het protocol te volgen, leer je de nieuwe vloer om te gaan met warmteverschillen. Het is beter voor de vloer als dat proces heel geleidelijk plaatsvindt dan wanneer je de vloer in één keer flink ‘opstookt’ en de vloer een ‘klap’ geeft. Het protocol helpt je daarbij.

Het opstook- en koelprotocol

Geldt dit protocol ook voor mij?

Als je vloerverwarming in de zandcementvloer hebt liggen, geldt dit protocol in principe inderdaad voor jou. Maar: dat protocol is vrij technisch. Bij iedere dekvloer die wij leggen, geven we je daarom een handzaam advies op maat hoe je jouw vloer het beste kunt laten wennen aan warmte- en koudeverschillen.

Vloerenlegger [location]
Smeervloer storten
Het opstook- en koelprotocol

Download ons opstookprotocol