Skip to content

Hoe lang moet mijn smeervloer drogen?

Hoe lang duurt het voor een smeervloer droog is?

Belangrijkste tip:
respecteer de droogtijd

Een cementdekvloer móet goed droog zijn voordat je er de bovenvloer op legt. Al het vocht dat nog in de vloer zit, zal namelijk altijd een uitweg gaan zoeken. Ligt de bovenlaag er al op, dan zal die daar geheid onder lijden. Algemeen wordt wel eens gesteld dat een smeervloer 1 cm per week droogt. Maar let wel: daar zit een minimum aan van 4 weken. Dat is namelijk de gemiddelde uithardingstijd van cement. Daarom is het dringende advies, altijd, om ten eerste de droogtijd te respecteren. En ten tweede om het opstookprotocol te volgen nadat de vloer is uitgehard.

Direct de kosten weten? Vraag direct een offerte aan!

Zandcementvloer storten
Cementdekvloer Eindhvoen
De droogtijd van een cementdekvloer

Kun je de droogtijd verkorten?

Ja. Dat kan. Maar let op: doe dat niet met een bouwdroger. Die onttrekt het vocht aan de smeervloer. Het harden van een smeervloer is een proces dat juist vocht nodig heeft: de vloer verbruikt het vocht om sterk worden. Wat je wel kunt doen is vragen of wij droogtijdversnellers toe kunnen voegen als grondstof. Heb je vragen over je cementdekvloer, neem gerust even contact met ons op.

Het verkorten van de droogtijd van een smeervloer

Hoe werken droogtijdversnellers?

Je hebt verschillende soorten droogtijdversnellers. Wij voegen die als grondstof toe aan het zandcement. Welke droogtijdversnellers en in welke hoeveelheid? Dat hangt af van de gewenste droogtijd. Die droogtijdversnellers zorgen dat het vocht in het zandcement kristalliseert. Het vocht blijft dus behouden voor de vloer, maar ‘pakt’ veel sneller samen.

Wat is een dekvloer - droogtijdversneller
Cementdekvloer maken
Met droogtijdversnellers:

Hoe snel is een
smeervloer droog?

Algemeen kan worden gesteld dat een smeervloer een week droogtijd nodig heeft per centimeter dikte. Hoe dikker de vloer, hoe langer de droogtijd dus. Maar dat is logisch. Door droogtijdversnellers toe te voegen kun je de droogtijd zelf bepalen. Afhankelijk van welk type droogtijdversneller je gebruikt, wordt de droogtijd:

  • 2 tot 6 dagen
  • 7 tot 14 dagen
  • 15 tot 21 dagen
Wil je een cementdekvloer die sneller droog is?

Vraag nu een
vrijblijvende offerte aan

Binnen één werkdag heb je een offerte op maat!

Magnesiet dekvloer