Skip to content

Sneldrogende cementdekvloeren

Verkort de droogtijd van de smeervloer

Met oplosmiddelvrije droogtijdversnellers

Soms wil je dat de smeervloer sneller droog is. Vroeger wilde men dan nog wel eens bouwdrogers plaatsen. Nadeel daarvan is dat die vocht onttrekken aan de vloer, terwijl een vloer juist vocht nodig heeft om sterk te worden. Daarom zie je dat tegenwoordig nauwelijks nog. Een verantwoord en veilig alternatief is het toevoegen van een droogtijdversneller aan het cement.

Verschillende soorten droogtijdversnellers

Algemeen kan worden gesteld dat een smeervloer een week droogtijd nodig heeft per centimeter dikte. Hoe dikker de vloer, hoe langer de droogtijd dus. Maar dat is logisch. Door droogtijdversnellers toe te voegen kun je de droogtijd zelf bepalen. Afhankelijk van welk type droogtijdversneller je gebruikt, wordt de droogtijd:

  • 2 tot 6 dagen
  • 7 tot 14 dagen
  • 15 tot 21 dagen

Let wel: een cementdekvloer móet droog zijn voordat je verder gaat met de bouw. Volg daarom altijd het opstookprotocol. Doe je dat niet, dan riskeer je blijvende schade aan de smeervloer en bovenvloer.

Wat is een dekvloer - droogtijdversneller

Plastificerende werking

Verbetert de afwerking en ‘verpompbaarheid’ van de zandcementvloer.

Plastificerende werking

Verbetert de afwerking en ‘verpompbaarheid’ van de zandcementvloer.

Reduceert de krimp en scheuren

Minder risico op krimpen en scheuren van de smeervloer én de bovenvloer.

Reduceert de krimp en scheuren

Minder risico op krimpen en scheuren van de smeervloer én de bovenvloer.

Versnelde droogtijd

In sommige situaties kan de vloer al na 2 dagen droog zijn en klaar voor verder gebruik.

Versnelde droogtijd

In sommige situaties kan de vloer al na 2 dagen droog zijn en klaar voor verder gebruik.

Oplosmiddelvrije oplossing

Hoe werkt een droogtijdversneller?

De droogtijdversneller voegen wij als extra grondstof toe aan het cement. Deze zorgt dat het vocht in het zandcement gaat kristalliseren. Oftewel: het vocht maakt verbindingen. Hoe meer componenten we aan het cement toevoegen, hoe sneller dat proces werkt en hoe korter de droogtijd wordt. Niet onbelangrijk is dat de droogtijdversneller vriendelijk is voor het milieu. Er zitten bijvoorbeeld geen oplosmiddelen in.

Cementdekvloer leggen
Cementdekvloer droogtijd
Hoge kwaliteit cementdekvloeren

Wanneer gebruik je een droogtijdversneller?

Dat kan om heel verschillende redenen zijn. Misschien wil je sneller bouwen, omdat je met dubbele lasten zit. Misschien ben je van je inkomsten afhankelijk van een snellere droogtijd omdat je vanuit het pand wilt gaan werken. En misschien loop je achter op de planning en wil je met droogtijdversnellers de ‘schade’ inhalen.

Feit is dat droogtijdversnellers altijd een optie zijn en effect hebben op de droogtijd zónder dat de vloer aan kwaliteit inboet.

Doelgroepen

Wij van Van Berlo Cementdekvloeren hebben verschillende doelgroepen die we willen bereiken met onze werkzaamheden. Zo kunnen wij voor aannemers een sneldrogende cementdekvloer storten, maar ook voor particulieren en voor bedrijven

Sneldrogende cementdekvloeren voor aannemers

Sneldrogende cementdekvloeren voor particulieren

Sneldrogende cementdekvloeren voor bedrijven

Aannemers willen een partner die betrouwbaar is, snel schakelt in elke fase van de bouw én goed werk levert. Bij Van Berlo Cementdekvloeren ben je er van verzekerd dat dit goed zit. Je kan het storten van een sneldrogende cementdekvloer dan ook met een gerust hart aan ons overlaten. Ons vloerenbedrijf is gevestigd in Boekel. De meeste aannemers met wie wij samenwerken zitten zelf ook hier in de buurt.

Als particulier ben je bij ons ook aan het juiste adres. Tijdens de bouw of verbouwing van je eigen huis zijn wij de partner die je helpt bij het storten van een cementdekvloer. Wij brengen kennis, snelheid en kwaliteit met ons mee en zorgen daarmee voor een piekfijn resultaat.

De meeste bedrijven die een pand gaan bouwen of verbouwen schakelen een aannemer of bouwbedrijf in, maar sommige doen dat in eigen beheer. De kunst is dan om als bedrijf de goede partners te vinden die jou helpen bij het bereiken van het eindresultaat dat jij voor ogen hebt. Wij zijn een betrouwbare partner die meegaat met jouw ideeën en jouw tempo.

Truck Van Berlo cementdekvloeren

Waarom Van Berlo Cementdekvloeren?

Bij Van Berlo Cementdekvloeren staan wij voor strak vakmanschap. Hiervoor hebben wij een team van gespecialiseerde vloerensmeerders die een duidelijke werkwijze hanteren. Verder wordt ons vakmanschap gekenmerkt door:

We maken gebruik van de beste hoogwaardige materialen en de beste technieken om jou van een hoogwaardige sneldrogende cementdekvloer te voorzien. 

Interesse in een cementdekvloer storten? Vraag dan hier stap voor stap een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een aanbieding op maat. Indien je vragen hebt kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.