Skip to content

Aanvullende mogelijkheden

Zo veel vloeren, zo veel mogelijkheden

Met oplosmiddelvrije droogtijdversnellers

Elke vloer is anders. Dat zie je. Elke zandcementvloer is dat ook. Alleen: dat zie je niet. Iedere zandcementvloer bestaat uit een mix van grondstoffen die samen een proces zijn aangegaan. Elke situatie vraagt om haar eigen mix. Daarnaast zijn er tal van producten die raakvlakken hebben met zandcementdekvloeren. Wij willen in zandcementvloeren een totaalleverancier zijn. Daarom deze pagina: om een paar van die extra opties te laten zien. 

Wat is een dekvloer - droogtijdversneller
Flomix
Droogtijdversnellers, toeslagstoffen, plastificeerders, vezelwapening, enz.

Extra ingrediënten aan de grondstofmix

Wat voor bovenvloer komt er op de dekvloer te liggen? Welke trekkracht moet de vloer hebben? Welke dichtheid? Wanneer komt de bovenvloer erop te liggen? Oftewel: wanneer moet hij droog en uitgehard zijn? De antwoorden op deze vragen – en andere vragen – bepalen de mix aan grondstoffen waaruit het zandcement komt te bestaan. Zo veel vloeren, zo veel mogelijkheden. Wij adviseren je graag.

Krimpwapening, isolatielagen, hechtemulsies, enz.

Extra opties voor een sterkere zandcementvloer

Elke zandcementvloer is maatwerk. Elke vloer heeft zijn eigen samenstelling. Deze is afgestemd op jouw situatie en op jouw eisen en wensen. Ligt er bijvoorbeeld een oude betonvloer waar de dekvloer op komt te liggen? Of komt er geen vloerverwarming te liggen? Dan raden we een hechtemulsie aan. Dat is een primer die zorgt dat de oude betonvloer, die relatief droog is, niet het vocht opzuigt dat de zandcementvloer nodig heeft om sterk te worden. Of denk aan vezelwaping om scheurvorming in de drogingsfase te beperken.

Vloerenlijm