Skip to content

Van Berlo Concrete-EPS (Isolerend Beton)

EPS-bolletjes + cement + additieven = Van Berlo Concrete-Eps

Wat is Concrete-EPS (Isolerend Beton)?

Van Berlo Concrete-EPS bestaat uit EPS-bolletjes, cement en additieven. Deze mortel is zeer licht van gewicht, de bestandsdelen zijn milieuvriendelijk recyclebaar maar ook vooral duurzaam. Het product kan dienstdoen voor zowel thermische als akoestische isolatie en als vervanger van de traditionele in het werk gestorte betonvloer. Ook een niet onbelangrijk punt is dat deze mortel als brandwerend materiaal kan worden beschouwd. Het is niet vochtgevoelig daarentegen wel schimmelbestendig en verzakt niet.

EPS schuimbetonvloer
Houten vloer vervangen door beton
Een concrete-Eps aanbrengen is vakwerk

Concrete-Eps in je verbouwing of renovatieproject

Deze mortel kan worden aangebracht op elk soort ondergrond. Bij bijvoorbeeld een renovatie van je bestaande vloer kan deze mortel dienen als vervanger van je geïsoleerde betonvloer. Enkel de dragende wanden dienen op een fundering te staan. Een niet dragende tussenwand kunnen na het aanbrengen van de dekvloer op de vloer worden geplaats. Het voordeel is dat je dus geen isolatie meer hoeft te leggen en geen betonvloer meer hoeft te storten. Met dit systeem vang je 2 vliegen in 1 klap. En heeft geen koudebruggen doordat de vloer in 1 plaat wordt gestort.

Play Video

Concrete-Eps voor je nieuwbouw woning

In de nieuwbouw wordt op een begane grond vloer nu nog vaak gekozen voor de traditionele opbouw. Een fundering voor de dragende wanden. Met daartussen in een zandbed, isolatie, gewapend beton vloerverwarming en daarna een cementdekvloer.

Door de manier van bouwen om te draaien. (Fundering voor de dragende wanden, zandbed gewapend beton en dan de isolatie mortel) Creëer je een ondergrond van isolatie waarin geen koudebruggen meer kunnen ontstaan. Omdat de isolatiemortel naadloos wordt aangebracht. Ook is het grote voordeel van dit systeem dat er arbeidskracht bespaard blijft. 

Geen sjouwwerk met isolatie platen. Uitsnijden van leidingwerk behoort tot de verleden tijd. Er hoeft niets op maat gesneden te worden. Ook hoeven er geen naden meer te worden af gepurd. En gedurende de bouwperiode tot aan het storten van de isolatiemortel doet de betonvloer dienst als werkvloer. Na een uithardingstijd van 2 dagen kan de bindwapening met vloerverwarming op de isolerende ondergrond worden gelegd. Vervolgens zal een cementdekvloer de leidingen af dekken om weer verder te kunnen met de rest van het bouwproces.

Schuimbetonvloer
vloer voor toepassing van isolerend beton

Van Berlo Concrete-Eps voor het opvullen van kruipruimtes

Bij het aanvullen van kruipruimtes is deze isolatiemortel ook een ideale uitkomst. De oude balklaag kan worden verwijderd en hierna kan de kruipruimte al worden opgevuld. Het zandbed hoeft niet te worden opgehoogd. Dus geen zwaar werk meer met het vol kruien van zand. Er is geen betonvloer nodig omdat de dragende wanden op de fundering blijven staan. Dus in 1 keer op hoogte maken zodat hier later weer vloerverwarming met een cementdekvloer op kan worden gemaakt

Concrete-Eps voor het aanvullen van zwembaden

Bij het plaatsen van een nieuw zwembad wordt er ook vaak meer ruimte gemaakt als dat het zwembad groot is. Logisch natuurlijk want anders kan het zwembad niet makkelijk in het daarvoor gemaakte gat geplaats worden. De overgebleven ruimte langs het zwembad kan worden aangevuld met isolatie mortel. Dit geeft een goede draagkracht van het zwembad en daarlangs ook nog een geïsoleerde rand langs het zwembad.

Isolerend beton storten

Specificaties van Concrete-Eps

Isolatiewaarde berekenen

Ons product is uitvoerig getest.  En heeft een gegarandeerde lambda  waarde van 0,037  En weegt ca. 100kg /m3 mortel. Al de benodigde grondstoffen worden door onze  mortelmachine computer gestuurd afgewogen en zorgvuldig gemixt. Daardoor heeft ons product een hoge kwaliteit en consistentie. Berekend hier jou gegarandeerde RD – isolatiewaarde en het gewicht van ons product /m2.