Skip to content

Vloerverwarming

Vloerverwarming in een cementdekvloer

Zorg voor een scheidingslaag

Als er vloerverwarming komt te liggen, wil je minimale risico’s op krimp. Normaal gesproken komt de cementdekvloer rechtstreeks op de betonvloer te liggen. Punt is dat die vloer nooit 100% egaal zal hechten. Dus als die dekvloer gaat krimpen, kan dat gevolgen hebben voor de totale constructie. Zeker als je vloerverwarming hebt liggen, wil je dat niet. Daarom adviseren wij in dat geval standaard een scheidingslaag. Dat kan isolatiemateriaal zijn, maar ook heel simpel al een PE-folie.

Net zo effectief, maar goedkoper.

Smeervloer
Flomix
Vloerverwarming in een cementdekvloer

Toeslagstof als extra grondstof in het zandcement

Een toeslagstof is een extra ‘ingrediënt’ voor zandcementvloeren waar vloerverwarming in wordt gelegd. Deze toeslagstof zorgt er voor dat de vloer een hogere dichtheid krijgt. Daardoor geleidt de warmte beter en heb je nog meer profijt van je vloerverwarming.

Vloerverwarming in een cementdekvloer

Krimpwapening en vezelwapening

Met krimpwapening en/of vezelwapening ‘wapen’ je een zandcementvloer tegen krimpen of uitzetten en daarmee tegen scheurvorming. Zeker als je vloerverwarming legt, wil je die risico’s tot een minimum beperken. Mede afhankelijk van de dikte van de dekvloer, adviseren wij daarom het gebruik van een of van beide typen wapening.

Dekvloer vloerverwarming
Smeervloer
Vloerverwarming in een cementdekvloer

Randisolatie

Randisolatie zorgt ervoor dat een dekvloer vrijuit kan bewegen. Als er een scheidingslaag tussen de betonnen vloer en de dekvloer komt te liggen, brengen wij daarom standaard ook randisolatie aan. Komt de dekvloer direct op de betonvloer te liggen, dan is randisolatie in principe niet nodig. Al leert de praktijk dat ook randisolatie vaak een nuttig effect kan hebben op het tegengaan van scheurvorming.

Wil je een cementdekvloer met vloerverwarming?

Vraag nu een
vrijblijvende offerte aan

Binnen één werkdag heb je een offerte op maat!

Van Berlo kantoor