Vloerverwarming
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Zorg voor een scheidingslaag
Als er vloerverwarming komt te liggen, wil je minimale risico’s op krimp. Normaal gesproken komt de cementdekvloer rechtstreeks op de betonvloer te liggen. Punt is dat die vloer nooit 100% egaal zal hechten. Dus als die dekvloer gaat krimpen, kan dat gevolgen hebben voor de totale constructie. Zeker als je vloerverwarming hebt liggen, wil je dat niet. Daarom adviseren wij in dat geval standaard een scheidingslaag. Dat kan isolatiemateriaal zijn, maar ook heel simpel al een PE-folie.
Net zo effectief, maar goedkoper.
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Toeslagstof als extra grondstof in het zandcement
Een toeslagstof is een extra ‘ingrediënt’ voor zandcementvloeren waar vloerverwarming in wordt gelegd. Deze toeslagstof zorgt er voor dat de vloer een hogere dichtheid krijgt. Daardoor geleidt de warmte beter en heb je nog meer profijt van je vloerverwarming.
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Krimpwapening en vezelwapening
Met krimpwapening en/of vezelwapening ‘wapen’ je een zandcementvloer tegen krimpen of uitzetten en daarmee tegen scheurvorming. Zeker als je vloerverwarming legt, wil je die risico’s tot een minimum beperken. Mede afhankelijk van de dikte van de dekvloer, adviseren wij daarom het gebruik van een of van beide typen wapening.
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Randisolatie
Randisolatie zorgt ervoor dat een dekvloer vrijuit kan bewegen. Als er een scheidingslaag tussen de betonnen vloer en de dekvloer komt te liggen, brengen wij daarom standaard ook randisolatie aan. Komt de dekvloer direct op de betonvloer te liggen, dan is randisolatie in principe niet nodig. Al leert de praktijk dat ook randisolatie vaak een nuttig effect kan hebben op het tegengaan van scheurvorming.
Wil je een cementdekvloer met vloerverwarming?
Vraag nu een
vrijblijvende offerte aan
Benieuwd wat de kosten voor een dekvloer vloerverwarming zullen zijn? Bij Van Berlo Cementdekvloeren kan je eenvoudig en stapsgewijs een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om je binnen één werkdag een offerte op maat te bieden. Deze ontvang je via de mail zodat je deze thuis rustig kan bekijken en overwegen. Na deze mail nemen wij contact met je op om een eventueel vervolg te bespreken.
Het aanvragen van een offerte is in een aantal stappen verdeeld. Het is belangrijk dat je op deze vragen zo specifiek mogelijk antwoordt geeft, zodat wij de dekvloer vloerverwarming kosten voor jou reëel in beeld kunnen brengen. De verschillende stappen van een aanvraag zijn:
- Jouw gegevens
- Specificaties van jouw vloer
- Controle
- Bevestiging
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Opstookprotocol voor dekvloer vloerverwarming
Het opstook- en afkoelprotocol is een protocol waar je je aan moet houden om je dekvloer vloerverwarming gecontroleerd te laten scheuren. Dat klinkt misschien gek, maar de gedachte achter dit protocol is dat je liever meer verwaarloosbare scheurtjes hebt dan één relatief brede scheur. Dat de vloer gaat scheuren is nou eenmaal het bijeffect van opdrogen en krimpen. Dit protocol geldt alleen voor vloeren met vloerverwarming en leert de nieuwe vloer omgaan met warmteverschillen. In plaats van dat de je de vloer in één keer flink opstookt en een grote klap geeft, laat je het proces geleidelijk plaatsvinden.
Vloerverwarming in een cementdekvloer
Over ons
Van Berlo Cementdekvloeren is het bedrijf van Randy en Linda van Berlo. Randy is ruim twintig jaar geleden het vak ingerold en startte al snel zijn eigen bedrijf. Linda is hem later gaan ondersteunen en inmiddels staat er een heel team van vakmensen om hun heen. Dankzij deze ervaring en het pure vakmanschap binnen dit bedrijf is een dekvloer vloerverwarming leggen geen enkel probleem.