Skip to content

Dekvloer vloerverwarming

Vloerverwarming

Ga voor vloerverwarming

Het leggen van dekvloer vloerverwarming is een efficiënte techniek voor het verwarmen van een huis, kantoor of andere ruimte. Vloerverwarming is een systeem waarbij de warmte doormiddel van leidingen in de vloer wordt gepompt. Hierdoor komt de warmte via de vloer de ruimte in, dit zorgt ervoor dat het voelt alsof de ruimte op een natuurlijke manier wordt verwarmd. De vloerverwarming in de dekvloer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over een ruimte wordt verdeeld. Daarnaast is de dekvloer vloerverwarming energie-efficiënt. Doordat de warmte de kamer betreed via de vloer zorgt dit ervoor dat er minder energie wordt verbruikt voor het bereiken van dezelfde temperatuur. 

Afgewerkte vloer

Dekvloer vloerverwarming (laten) leggen? Wij bieden je een transparante offerte op maat.

Smeervloer
Vloerverwarming in een cementdekvloer

Zorg voor een scheidingslaag

Als er in de dekvloer vloerverwarming komt te liggen, wil je minimale risico’s op krimp. Normaal gesproken komt de cementdekvloer rechtstreeks op de betonvloer te liggen. Punt is dat die vloer nooit 100% egaal zal hechten. Dus als die dekvloer gaat krimpen, kan dat gevolgen hebben voor de totale constructie. Zeker als je onder de cementvloer vloerverwarming hebt liggen, wil je dat niet. Daarom adviseren wij in dat geval standaard een scheidingslaag. Dat kan isolatiemateriaal zijn, maar ook heel simpel al een PE-folie.

Net zo effectief, maar goedkoper.

Vloerverwarming in een cementdekvloer

Toeslagstof als extra grondstof in het zandcement

Een toeslagstof is een extra ‘ingrediënt’ voor zandcementvloeren waar een dekvloer vloerverwarming in wordt gelegd. Deze toeslagstof zorgt er voor dat de vloer een hogere dichtheid krijgt. Daardoor geleidt de warmte beter en heb je nog meer profijt van je dekvloer vloerverwarming.

Flomix

Dekvloer vloerverwarming storten? Vraag bij ons een offerte op maat aan.

Dekvloer vloerverwarming
Vloerverwarming in een cementdekvloer

Krimpwapening en vezelwapening

Met krimpwapening en/of vezelwapening ‘wapen’ je een zandcementvloer tegen krimpen of uitzetten en daarmee tegen scheurvorming. Zeker als je vloerverwarming legt, wil je die risico’s tot een minimum beperken. Mede afhankelijk van de dikte van de dekvloer, adviseren wij daarom het gebruik van een of van beide typen wapening.

Vloerverwarming in een cementdekvloer​

Randisolatie

Randisolatie zorgt ervoor dat een dekvloer vrijuit kan bewegen. Als er een scheidingslaag tussen de betonnen vloer en de dekvloer komt te liggen, brengen wij daarom standaard ook randisolatie aan. Komt de dekvloer direct op de betonvloer te liggen, dan is randisolatie in principe niet nodig. Al leert de praktijk dat ook randisolatie vaak een nuttig effect kan hebben op het tegengaan van scheurvorming. Wanneer er randisolatie wordt geplaats bij een dekvloer vloerverwarming zal de vloer geschikt zijn als hoofd- of bijverwarming. 

Wat is een dekvloer

Vragen over vloerverwarming in een dekvloer?

Wil je een cementdekvloer met vloerverwarming?

Vraag nu een
vrijblijvende offerte aan

Benieuwd wat de kosten voor een dekvloer vloerverwarming zullen zijn? Bij Van Berlo Cementdekvloeren kan je eenvoudig en stapsgewijs een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om je binnen één werkdag een offerte op maat te bieden. Deze ontvang je via de mail zodat je deze thuis rustig kan bekijken en overwegen. Na deze mail nemen wij contact met je op om een eventueel vervolg te bespreken.

Het aanvragen van een offerte is in een aantal stappen verdeeld. Het is belangrijk dat je op deze vragen zo specifiek mogelijk antwoordt geeft, zodat wij de dekvloer vloerverwarming kosten voor jou reëel in beeld kunnen brengen. De verschillende stappen van een aanvraag zijn:

  1. Jouw gegevens
  2. Specificaties van jouw vloer
  3. Controle
  4. Bevestiging
Van Berlo kantoor
Zandcement dekvloer vloerverwarming
Vloerverwarming in een cementdekvloer​

Opstookprotocol voor dekvloer vloerverwarming

Het opstook- en afkoelprotocol is een protocol waar je je aan moet houden om je dekvloer vloerverwarming gecontroleerd te laten scheuren. Dat klinkt misschien gek, maar de gedachte achter dit protocol is dat je liever meer verwaarloosbare scheurtjes hebt dan één relatief brede scheur. Dat de vloer gaat scheuren is nou eenmaal het bijeffect van opdrogen en krimpen. Dit protocol geldt alleen voor vloeren met dekvloer vloerverwarming en leert de nieuwe vloer omgaan met warmteverschillen. In plaats van dat de je de vloer in één keer flink opstookt en een grote klap geeft, laat je het proces geleidelijk plaatsvinden. U kunt hierbij uitgaan van een stijging van ongeveer 1 graad per dag.

Vragen over cementvloer leggen? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

Vloerverwarming in een cementdekvloer

Over ons

Van Berlo Cementdekvloeren is het bedrijf van Randy en Linda van Berlo. Randy is ruim twintig jaar geleden het vak ingerold en startte al snel zijn eigen bedrijf. Linda is hem later gaan ondersteunen en inmiddels staat er een heel team van vakmensen om hun heen. Dankzij deze ervaring en het pure vakmanschap binnen dit bedrijf is een dekvloer vloerverwarming leggen geen enkel probleem.

Van Berlo cementdekvloeren
Smeervloer storten
Vloerverwarming in een cementdekvloer​

Onze werkwijze

Als je een dekvloer vloerverwarming gaat leggen wil je vooraf precies weten waar je aan toe bent. Hiervoor is een strakke planning belangrijk en dan vooral het nakomen van de afspraken. Naast dat je een goede vloer wilt, wil je ook een goede prijs en dat is precies waar het bij ons mee begint. Vraag hier je offerte aan en ontvang binnen één werkdag een aanbieding op maat!

Na akkoord gaan wij aan de slag met de aanleg van een dekvloer vloerverwarming. Bij Van Berlo Cementdekvloeren weten wij als geen ander dat een goede planning essentieel is. Hoewel wij maar een kleine schakel in het gehele bouwproces zijn, realiseren wij dat het nakomen van onze afspraken van groot belang is. Door de inzet van meerdere wagens en een fijn team aan vakmensen kunnen wij een cementdekvloer vloerverwarming van de hoogste kwaliteit leggen.

Doelgroepen

Het leggen van een cementdekvloer vloerverwarming doen wij voor verschillende doelgroepen. Zo kan je bij ons terecht als aannemer, particulier of bedrijf.

Aannemers

Voor aannemers zijn wij een betrouwbare partner die snel schakelt en een cementdekvloer vloerverwarming van de hoogste kwaliteit levert. Precies wat je wilt als aannemer. Wij nemen de zorg voor het leggen van een smeervloer weg, wat zorgt voor een stukje rust in de bouw.

Particulieren

Als particulier komt er een extra uitdaging om de hoek kijken, namelijk het vinden van de juiste partners die meegaan in jouw ideeën en tempo. Van Berlo Cementdekvloeren is hiervoor de ideale partner die de juiste kennis snelheid én kwaliteit met zich meeneemt.

Bedrijven

Als bedrijf heb je de keuze om een aannemer in te schakelen of om de bouw in eigen beheer te doen. Doe je het in eigen beheer? Dan komt hier ook de uitdaging van het vinden van geschikte partners bij kijken. Door een samenwerking met ons aan te gaan, wordt de zorg voor een cementdekvloer vloerverwarming van hoge kwaliteit volledig ontnomen.