Skip to content

Pleistervloer

Gegarandeerd vakmanschap

Pleistervloer

Een pleistervloer is snel verward met een gietvloer. Naast het uiterlijk van de vloeren komt ook de manier van leggen grotendeels overeen. Wat is het verschil? Een pleistervloer wordt altijd nat op nat gelegd. In de praktijk betekend dit dat zodra de cementdekvloer gelegd is, de vloer kan worden aangelegd.

De vloer wordt direct op de cementdekvloer aangebracht als deze nat is. Op deze manier hechten de vloeren beter aan elkaar en ontstaat er een sterkere constructie. Het grootste gedeelte van het leggen van een pleistervloer komt dus overeen met het leggen van een gietvloer.

Zwevende dekvloer

Wat zijn de kosten van een pleistervloer? Wij maken een offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Offerte aanvragen

Heb je interesse om een pleistervoer bij je thuis aan te leggen? Via ons eenvoudige stappenplan kan je stap voor stap een offerte op maat aanvragen. Hierdoor zijn wij in staat om je een passend voorstel te doen voor jouw pleistervloer.

Indien je verdere vragen heeft over het aanleggen van een pleistervloer horen wij het graag. Hierover kan je altijd contact met ons opnemen. Onze vakmensen staan je graag te woord over alle mogelijkheden bij thuis, op kantoor of een andere plek!

Wat is een pleistervloer?

In het kort is een pleistervloer niets meer en niets minder dan het aanbrengen van een nieuwe vloerlaag op de cementdekvloer. Dit wordt nat op nat aangebracht zodat de twee vloeren beter aan elkaar vast hechten. De naam ‘pleister’ komt dan ook vanuit feit dat er een tweede vloerlaag over de cementdekvloer wordt ‘gepleisterd’. Wat is dan het verschil met een gietvloer? Qua uiterlijk heeft een pleistervloer over het algemeen een meer industriële en ruwere uitstraling.

Gewenste hoogte

Bereik de gewenste hoogte vanuit zowel een praktisch als economisch oogpunt. Breng een pleistervloer aan!

Gewenste hoogte

Bereik de gewenste hoogte vanuit zowel een praktisch als economisch oogpunt. Breng een pleistervloer aan!

Afwerking

Een pleistervloer kan als afwerkvloer dienen binnen magazijnen, technische ruimte of zelfs jouw eigen woonruimte.

Afwerking

Een pleistervloer kan als afwerkvloer dienen binnen magazijnen, technische ruimte of zelfs jouw eigen woonruimte.

Ondergrond

Ook kan een cementvloer dienen als ondergrond voor een later vloerafwerking zoals hout, tegels of laminaat.

Ondergrond

Ook kan een cementvloer dienen als ondergrond voor een later vloerafwerking zoals hout, tegels of laminaat.

Vragen over een pleistervloer? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

Werkwijze Van Berlo Cementdekvloeren

Daarnaast beschikt Van Berlo Cementdekvloeren over meerdere keurmerken die de kwaliteit van jouw pleistervloer waarborgen. Zo bezitten wij met trots het Afbouwkeurmerk en de NOA Afbouwgarantie. Dit kan gezien worden als herkenning van ons vakmanschap. Hiervoor krijgen wij op regelmatige basis controles op ons bedrijf en de bouwplaats. Op basis van deze keurmerken kunnen wij je verschillende garanties bieden.

Cementdekvloer [location]

Voorbereiding

Wij gaan aan de slag met het smeren van jouw vloer zodra ons systeem aangesloten is op jouw waterleiding. Hierdoor wordt het water gemengd met het zand en cement. Hierna wordt dit zorgvuldig tot de juiste sterkte en natheid gemengd. Met ons gereedschap zijn wij in staat om mogelijke obstakels in het leidingwerk op te speuren.

Smeervloer storten

Uitvoering

Voorbereiding klaar? Beginnen maar! Wij storen en verspreiden de specie gelijkmatig over jouw ruimte. Dit vormt de perfecte basis voor de uiteindelijk afwerking van de gesmeerde vloer. De banden worden vervolgens met rijen gezet waarna deze met schuurblokken en spanen worden afgewerkt.

Zandcementdekvloeren

Afwerking

Zoals beloofd zorgen wij ervoor dat jouw gesmeerde vloer netjes afgewerkt wordt. Wij vertrekken niet voordat alle pijpen en kozijnen netjes zijn schoongemaakt. Verder wordt de gesmeerde vloer gevlinderd en zorgen wij ervoor dat jouw gesmeerde vloer zo strak mogelijk is.