Skip to content

Zandcementvloer

Gegarandeerd vakmanschap

Zandcementvloer

Een zandcementvloer is een afwerklaag op de bestaande (stenen) vloerconstructie. Deze kan je inzetten op de begane grond van bijvoorbeeld jouw woonhuis of kantoorgebouw. De vloer is van zand gebonden door cement. De mortel moet hierbij verdicht worden en glad gestreken worden. De spaanbare zand-cementspecie is stevig en niet vloeibaar. Meestal wordt een zandcementvloer niet gebruikt als bovenlaag, maar eerder als ondergrond voor een vloerafwerking. Een cementdekvloer wordt vooral in magazijnen, technische ruimtes of garages gebruikt als vloerafwerking. Wij bieden je strak vakmanschap voor het leggen van een zandcementvloer. Wij beschikken over een vol automatisch systeem en een eigen vakmanschap. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder of vraag een offerte aan.

Zandcementvloer

Wat zijn de kosten van een zandcementvloer? Wij maken een offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Zandcementvloer bij Van Berlo Cementdekvloeren

Een vloer van zandcement wordt ook wel een smeervloer of specievloer genoemd. De samenstelling van een zandcementvloer is een verhouding van zand en cement van 1:5 tot 1:8. Dat verschilt met de gewenste kwaliteit. Een vereiste is dat de zandcementspecie stevig is, deze mag niet uitvloeien. Een zandcementvloer is een zandcement dekvloer. Deze vloeren bestaan uit zand gebonden door cement. Hierbij wordt de mortel verdicht en moet de vloer glad gestreken worden. Het is een stevige specie die niet vloeibaar is.

Sinds 2012 leveren wij, Randy en Linda van Berlo, strak vakmanschap. Wij nemen al je zorg uit handen, zodat jij een strakke en vlakke cementvloer krijgt. Wij zijn een relatief jong bedrijf, maar hebben al ruim 18 jaar ervaring in het vak. Wij gebruiken onze expertise en ervaring om voor jou de best denkbare cementdekvloer te leggen. Wij beschikken over een vol automatisch systeem en eigen vrachtwagens. Wij zorgen ervoor dat je nergens omkijken naar hebt. Al met al leveren wij strak vakmanschap.

Over van Berlo Cementdekvloeren

Een cementdekvloer kan je bijna bij alle situaties inzetten. Dit komt omdat cementgebonden materialen niet vochtgevoelig zijn en je prima op uiteenlopende hoogtes kan werken. Een zandcementvloer kan ingezet worden om de gewenste hoogte te bereiken, als vloerafwerking of ondergrond te dienen voor een later aan te brengen afwerking. Wij beschikken over een vol automatisch systeem en een eigen vrachtwagen. Strak vakmanschap noemen wij dat.

Gewenste hoogte

Om de gewenste hoogte te bereiken; vanwege praktische en economische redenen wordt dit niet met de draagvloer gedaan.

Gewenste hoogte

om de gewenste hoogte te bereiken; vanwege praktische en economische redenen wordt dit niet met de draagvloer gedaan.

Afwerking

De vloer doet dienst als vloerafwerking; veelal in magazijnen, technische ruimtes of garages.

Afwerking

de vloer doet dienst als vloerafwerking; veelal in magazijnen, technische ruimtes of garages.

Ondergrond

Een cementdekvloer doet dienst als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking (tegelvoer, tapijt, houten vloer, gietvloer, laminaat etc.)

Ondergrond

een cementdekvloer doet dienst als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking (tegelvoer, tapijt, houten vloer, gietvloer, laminaat etc.)

Vragen over dekvloeren? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

De 3 eenvoudige stappen naar dekvloeren

Waarom ben je voor een zwevende dekvloer bij Van Berlo Cementdekvloeren aan het juiste adres? Wij hanteren een duidelijke werkwijze om ons vakmanschap uit te voeren. Dit begint bij het eerste contact en eindigt indien jouw zwevende dekvloer naar wens is opgeleverd. Hierbij houden wij ons aan de opgestelde uitgangspunten voor een zwevende dekvloer. Onze werkwijze kent drie eenvoudige stappen:

Cementdekvloer eindhoven

Voorbereiding

We beginnen door ons systeem aan te sluiten op je waterleiding. Zo kunnen we het water voegen bij het zand en cement. Hierna stellen we de juiste sterkte en natheid in voor jouw cementdekvloer. Door het gebruik van een laser kunnen we eventuele obstakels opsporen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld leidingwerk. Als we het nodig achten om de vloer aan te branden, dan doen we dit, zodat de cementvloer goed hecht op de betonvloer.

Cementdekvloer kosten

Uitvoering

Nadat we alle voorbereiding hebben getroffen gaan we beginnen met het storten. Hieronder valt het storten en het verspreiden van de specie. Dat is de juiste basis voor de uiteindelijke afwerking van jouw cementvloer. Hierna beginnen we met het maken van de kanten en de afwerking hiervan. We zetten de banden met een rij, hierna werken we deze af met een schuurblok en spaan. Als laatste maken we ook de binnenste gedeeltes dicht met de rij.

Prijs cementdekvloer

Afwerking

Ons strak vakmanschap stopt niet bij het storten van jouw zandcementvloer. Wij werken de cementdekvloer netjes af en maken eventueel pijpjes en kozijnen schoon. Als laatste vlinderen wij de vloer, zo krijg je een goede slijtvastheid. Wij leveren bij jou een vlakke en strakke zandcementvloer op. Hierna kan jij namelijk zorgeloos verder met de volgende stap van jouw bouwproject. Succes!


Onze werkzaamheden

Wij zijn een vloerenbedrijf en wij leggen cementdekvloeren. Daar ligt onze focus al meer dan 20 jaar, waardoor wij precies weten welke vloer in welke samenstelling waar moet komen te liggen. Bij Van Berlo Cementdekvloeren ben je er dus van verzekerd dat de zandcementvloer er strak in komt te liggen. Hieronder staan onze verschillende werkzaamheden uitgelegd.

Standaard zandcementvloer

Een zandcementvloer komt op een draagvloer te liggen en daar bovenop komt de bovenvloer te liggen. Het is van uiterst belang dat de zandcementvloer er strak in komt te liggen, want de kleinste oneffenheid kan al invloed kan hebben op de uitstraling en de kwaliteit van de bovenvloer. Wij hebben een team van gespecialiseerde vloerensmeerders die ervoor zorgen dat elke vloer er strak in komt te liggen.

Sneldrogende zandcementvloer

Het duurt natuurlijk even voordat de zandcementvloer volledig droog is. De droogtijd hangt af van verschillende factoren zoals de dikte en de luchtvochtigheid. Dreigt de planning van jouw bouwproject door de lange droogtijd achter te lopen? Dan hebben wij daar een oplossing voor. Door een van onze droogtijdversnellers toe te voegen, kunnen wij de droogtijd van de vloer versnellen.

Extra opties

Bij ons heb je de optie om extra grondstoffen aan het zandcement toe te voegen om bijvoorbeeld de droogtijd te versnellen. Ook kunnen we extra werkzaamheden uitvoeren die raakvlakken hebben met ons vak. Zo kunnen we isolatie aanbrengen en vloerverwarming leggen. Hierdoor zijn we bij grote projecten dus regelmatig een totaalleverancier.

Strak vakmanschap

Bij Van Berlo Cementdekvloeren staan wij voor strak vakmanschap. Hiervoor hebben wij een team van gespecialiseerde vloerensmeerders die een duidelijke werkwijze hanteren. Verder wordt ons vakmanschap gekenmerkt door:

Interesse in een zandcementvloer? Vraag dan hier stap voor stap een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een aanbieding op maat. Indien je vragen hebt kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.