Skip to content

Smeervloer

Gegarandeerd vakmanschap

Smeervloer storten

Wil je een smeervloer laten leggen? Dan ben je bij Van Berlo Cementdekvloeren aan het juiste adres! Naast de benaming als smeervloer wordt dit in de volksmond ook vaak aangeduid als specievloer of zwevende dekvloer. Een dekvloer wordt bovenop de dragende vloer aangebracht. Je kan om meerdere redenen voor een smeervloer kiezen.

Een cementdekvloer is samengesteld uit zand dat gebonden is met cement. Kenmerkend hierbij is dat de zand-cementspecie niet-vloeibaar én stevig is! Uiteindelijk wordt de mortel glad gestreken om een mooie en strakke smeervloer als eindresultaat op te leveren. Het voordeel van een cementvloer? Doordat het bestaat uit cementgebonden materialen is het goed bestand tegen een vochtige omgeving.

Smeervloer

Wat zijn de kosten van een smeervloer storten? Wij maken voor jou een offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Redenen voor een smeervloer

Daarnaast wordt een smeervloer zowel toegepast in de woningbouw als utiliteitsbouw. Bij laatstgenoemde kan gedacht worden aan fabrieken, kantoren of opslagruimtes. Kijkend naar de druksterkte van jouw smeervloer wordt C12 aangeraden voor woningbouw. Indien je de smeervloer laat leggen voor utiliteitsbouw adviseren wij om gebruik te maken van druksterkte C16 of C20.

Bij Van Berlo Cementdekvloeren ben je verzekerd van goed vakmanschap. Dit bewijst onder andere het feit dat wij met trots beschikken over meerdere keurmerken. Zo beschikt Van Berlo Cementdekvloeren over het Afbouwkeurmerk en mogen wij de NOA Afbouwgarantie doorvoeren. Hierdoor heb je de garantie dat wij:

  • Onze zaken geordend hebben
  • Medewerkers met de juiste diploma’s hebben
  • Beschikken over een klachtenregeling
  • Werken met het juiste gereedschap
  • De veiligheidsvoorschriften hoog in het vaandel hebben staan
  • Correcte en heldere offertes en facturen verzorgen

Bij verdere vragen over het laten leggen van een smeervloer door Van Berlo Cementdekvloeren kan je altijd contact met ons opnemen en wij laten jou weten wat de kosten zijn van een smeervloer.

Toepassingen smeervloer

Voor meerdere toepassingen kan je een smeervloer laten leggen. Zo kan dit ingezet worden om een bepaalde hoogte bereiken, maar ook om te dienen als vloerafwerking. Een smeervloer dient vaak uitsluitend als vloerafwerking in een magazijn, garage of een technische ruimte. In de meeste gevallen zal een smeervloer worden gebruik als ondergrond voor een vloerafwerking. Hierna kan dan besloten worden om de vloer af te werken met tegels, hout, laminaat of een andere afwerking.

Gewenste hoogte

Ruimte ophogen? Bereik de juiste hoogte op een praktische én economisch verantwoorde manier.

Gewenste hoogte

Ruimte ophogen? Bereik de juiste hoogte op een praktische én economisch verantwoorde manier.

Afwerking

Vloer afwerken? Zowel in een magazijn, garage als jouw eigen woning kan dat met een cementvloer.

Afwerking

Vloer afwerken? Zowel in een magazijn, garage als jouw eigen woning kan dat met een cementvloer.

Ondergrond

Een zandcementvloer kan dienen als ondergrond voor de latere afwerking zoals tapijt, PVC of laminaat.

Ondergrond

Een zandcementvloer kan dienen als ondergrond voor de latere afwerking zoals tapijt, PVC of laminaat.

Vragen over een smeervloer? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

Werkwijze smeervloer

Middels onze eenvoudige en duidelijke werkwijze is jouw smeervloer in een mum van tijd opgeleverd. Flexibiliteit en snelheid behoren tot onze kernpunten in het aanleggen van jouw smeervloer. Om dit te waarborgen hanteren wij drie stappen in onze werkwijze. Dit start bij de voorbereiding en eindigt bij de afwerking.

Cementdekvloer eindhoven

Voorbereiding

Wij gaan aan de slag met het smeren van jouw vloer zodra ons systeem aangesloten is op jouw waterleiding. Hierdoor wordt het water gemengd met het zand en cement. Hierna wordt dit zorgvuldig tot de juiste sterkte en natheid gemengd. Met ons gereedschap zijn wij in staat om mogelijke obstakels in het leidingwerk op te speuren.

Smeervloer storten

Uitvoering

Voorbereiding klaar? Beginnen maar! Wij storen en verspreiden de specie gelijkmatig over jouw ruimte. Dit vormt de perfecte basis voor de uiteindelijk afwerking van de gesmeerde vloer. De banden worden vervolgens met rijen gezet waarna deze met schuurblokken en spanen worden afgewerkt.

Zandcementdekvloeren

Afwerking

Zoals beloofd zorgen wij ervoor dat jouw gesmeerde vloer netjes afgewerkt wordt. Wij vertrekken niet voordat alle pijpen en kozijnen netjes zijn schoongemaakt. Verder wordt de gesmeerde vloer gevlinderd en zorgen wij ervoor dat jouw gesmeerde vloer zo strak mogelijk is.