Skip to content

Zwevende dekvloer

Gegarandeerd vakmanschap

Zwevende dekvloer

Een zwevende dekvloer wordt in de praktijk ook vaak benoemd als smeervloer of specievloer. Het bevindt zich boven de dragende vloer, hier ligt het als het ware los op. Een reden om voor een dekvloer te kiezen is als laatste afwerklaag op een draagvloer. Dit kan zowel toegepast worden in jouw huis, kantoor als bedrijfspand.

De cementdekvloer bestaat uit zand dat gebonden wordt met cement. Hierdoor zijn de dekvloeren die bestaan uit zand-cementspecie niet-vloeibaar en stevig. De mortel dient hierbij glad gestreken te worden om uiteindelijk een egaal eindresultaat te krijgen. Een zandcementvloer heeft het voordeel dat het niet vochtgevoelig is. Zo zijn cementgebonden materialen niet gevoelig voor een vochtige omgeving.

Bij Van Berlo Cementdekvloeren ben je verzekerd van nauwkeurig vakmanschap voor jouw cementvloer. Zo beschikken wij over een vol automatisch systeem en eigen vrachtwagens om het beste resultaat te krijgen.

zwevende dekvloer

Wat zijn de kosten van een zwevende dekvloer? Wij maken voor een offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Zwevende dekvloer kopen?

Een zwevende dekvloer kan op verschillende manieren samengesteld worden. Over het algemeen ligt de verhouding van een dekvloer tussen de 1:5 en 1:8. Hoe dit wordt bepaald? Dat ligt aan de kwaliteit cementvloer die je wenst.

Verschillende soorten dekvloeren worden bepaald op basis van druksterkte. Zo wordt C12 aangeraden voor de bouw van een woning. Wil je de dekvloer ook voor utiliteitsbouw gebruiken? Dan adviseren wij om druksterkte C16 of C20 te gebruiken voor jouw cementdekvloer.

Van Berlo Cementdekvloeren begeleid je stapsgewijs om uiteindelijk een cementdekvloer te kopen. Zo hebben wij een stappenplan samengesteld voor de offerte van jouw zandcementvloer. Indien je hier vragen over hebt kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.

3 verschillende toepassingen

De toepassingen voor een zwevende dekvloer lopen zeer uiteen. Zo kent dit verschillende toepassingen, afhankelijk van jouw wensen. Hieronder zijn de drie meest voorkomende toepassingen weergegeven.

Gewenste hoogte

Ga voor de praktische én economisch verantwoorde manier en verhoog jouw ruimte met een cementdekvloer.

Gewenste hoogte

Ga voor de praktische én economisch verantwoorde manier en verhoog jouw ruimte met een cementdekvloer.

Afwerking

Een cementdekvloer dient naast ophoging ook als vloerafwerking binnen magazijnen, technische ruimtes óf zelfs jouw eigen woning!

Afwerking

Een cementdekvloer dient naast ophoging ook als vloerafwerking binnen magazijnen, technische ruimtes óf zelfs jouw eigen woning!

Ondergrond

Een cementdeklvoer dient als ondergrond voor later aan te brengen afwerking als een tegelvloer, tapijt of laminaat.

Ondergrond

Een cementdeklvoer dient als ondergrond voor later aan te brengen afwerking als een tegelvloer, tapijt of laminaat.

Vragen over een smeervloer? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

Werkwijze zwevende dekvloer

Waarom ben je voor een zandcementvloer bij Van Berlo Cementdekvloeren aan het juiste adres? Wij hanteren een duidelijke werkwijze om ons vakmanschap uit te voeren. Dit begint bij het eerste contact en eindigt indien jouw dekvloer naar wens is opgeleverd. Hierbij houden wij ons aan de opgestelde uitgangspunten voor een zandcementvloer. Onze werkwijze kent drie eenvoudige stappen:

Cementdekvloer prijs

Voorbereiding

Wij sluiten ons systeem aan op jouw waterleiding, hierdoor zijn wij in staat om water bij het zand en cement toe te voegen. Hierna stellen wij de door jou gewenste sterkte samen voor jouw zwevende dekvloer. Met onze laser is het vinden van mogelijke obstakels in het leidingwerk vereenvoudigd. Klaar voor de volgende stap!

Zandcementvloer storten

Uitvoering

Het storten en verspreiden van de specie kan beginnen. Dit vormt namelijk de basis voor jouw zwevende dekvloer. Vervolgens kunnen de kanten worden gemaakt en afgewerkt. De banden worden met een rij gezet waarna dit afgewerkt wordt met een schuurblok en spaan. De laatste stap in de uitvoering is het dichtmaken van de binnenste gedeeltes, samen met de rij.

Dekvloer [location]

Afwerking

Vanuit ons vakmanschap zorgen wij ervoor dat de pijpen en kozijnen netjes schoongemaakt worden. Hierna wordt de vloer gevlinderd zodat de slijtvastheid van de zwevende dekvloer gewaarborgd wordt. Het eindresultaat? Een strakke dekvloer die de basis vormt voor jouw ruimte!


Over ons

Van Berlo Cementdekvloeren is het bedrijf van Randy en Linda van Berlo. Sinds 2012 staan wij elke dag klaar om zwevende dekvloeren van hoge kwaliteit te storten. Randy is 20 jaar geleden het vak ingerold en startte al snel zijn eigen bedrijf. Linda is hem later gaan ondersteunen en intussen hebben wij een heel team van vakmensen in dienst die ervoor zorgen dat elke zwevende dekvloer er strak in komt te liggen.

Onze werkzaamheden

Wij zijn een vloerenbedrijf en leggen zwevende dekvloeren. Daar ligt al een lange tijd onze focus, waardoor wij over veel ervaring beschikken. Wij weten precies welke vloer in welke samenstelling waar moet komen te liggen.

Standaard Zwevende deklvoeren

Zwevende dekvloeren komen op een draagvloer te liggen en daar bovenop komt de bovenvloer te liggen. Het is van groot belang dat de zwevende dekvloer er strak wordt gelegd, want de kleinste oneffenheid in de zwevende dekvloer veroorzaakt zichtbare gebreken in je bovenvloer. Wij hebben een team van gespecialiseerde vloerensmeerders die de vloer er altijd strak in leggen.

Sneldrogende Zwevende dekvloeren

Voordat je verder kunt met de bouw moet de zwevende dekvloer eerst volledig droog zijn. De droogtijd hangt af van een aantal verschillende factoren zoals de dikte van de vloer en de luchtvochtigheid. Is de droogtijd voor jou te lang? Dan hebben wij daar een oplossing voor. Door een van onze droogtijdversnellers als grondstof toe te voegen kunnen wij de droogtijd versnellen en loopt de planning van jouw bouwproject niet uit.

Extra opties

Soms kunnen er extra werkzaamheden uitgevoerd worden die raakvlakken hebben met ons vak. Voorbeelden hiervan zijn het aanleggen van isolatie en het aanleggen van vloerverwarming. Bij grote projecten zijn wij dus regelmatig een totaalleverancier. Ook kunnen wij extra grondstoffen aan het zandcement toevoegen om bijvoorbeeld de droogtijd te verkorten.