Skip to content

Zwevende vloer

Gegarandeerd vakmanschap

Zwevende vloer

Ben jij op zoek naar een zwevende vloer voor in jouw bedrijfspand, garage of woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een zwevende vloer wordt ook wel een smeervloer of cementdekvloer genoemd. Van Berlo Cementdekvloeren heeft specialisten in dienst die ervoor zorgen dat er bij jou een strakke én egale smeervloer wordt gelegd. Ook bieden wij begeleiding van A tot Z, waardoor jij meer tijd overhoudt om je op andere stappen van het bouwproces te richten.

Zwevende vloer

Zwevende vloer leggen? Wij bieden je een transparante offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Strak vakmanschap

In 2012 zijn Randy en Linda van Berlo het cementdekvloeren bedrijf gestart en sindsdien staat Van Berlo Cementdekvloeren voor strak vakmanschap. Randy en Linda zijn vroeg het vak ingerold en beschikken inmiddels al over meer dan 20 jaar ervaring. Met behulp van een volautomatisch systeem zorgen onze vloerensmeerders ervoor dat er bij jou een smeervloer van hoge kwaliteit komt te liggen. Verder wordt ons vakmanschap gekenmerkt door:

 

Interesse in een zwevende vloer? Vraag dan hier stap voor stap een offerte aan en wij geven jou binnen 24 uur een aanbieding op maat. Bij vragen over de offerte of andere zaken kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat is een zwevende Dekvloer?

Een zwevende dekvloer, vaak verkeerd begrepen als een letterlijk ‘zwevende’ vloer, is in feite een vloer die gebruik maakt van een massa-veer systeem. Dit betekent dat er een isolerende laag wordt toegepast die helpt bij het absorberen van trillingen. Het is essentieel bij de installatie dat de vloer niet in direct contact staat met wanden of verticale leidingen om geluidsoverlast te voorkomen.

Vaak wordt bij vloerverwarming een zwevende dekvloer toegepast, waarbij reflecterende folie en gegalvaniseerde krimpnetten worden gebruikt om vloerverwarmingsbuizen te bevestigen. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het voorkomt dat er scheuren in de vloer ontstaan door de warmteafgifte. Het is ook cruciaal om bij dit type vloer goede isolatie te hebben, vooral om warmteverlies en daarmee hogere energiekosten te voorkomen.

De voordelen van de zwevende dekvloer zijn:

  • Superieure geluidsisolatie
  • Verschillende diktes beschikbaar zonder significante hoogteveranderingen
  • Universele toepasbaarheid
  • In combinatie met cellulose-isolatie, verzekert het optimale resultaten
  • Een perfect egale vloerafwerking

Echter, het enige nadeel kan de extra kosten zijn die gepaard gaan met de installatie en de extra benodigde materialen. Desalniettemin, voor wie op zoek is naar de beste vloeroplossing, vooral in combinatie met vloerverwarming, is de zwevende dekvloer vaak de ideale keuze.

3 verschillende toepassingen

Een zwevende vloer is grofweg voor drie verschillende toepassingen te gebruiken. Een zwevende vloer kan jouw ruimte ophogen, jouw ruimte afwerken of als ondergrond dienen voor een latere vloerafwerking.

Hoogte bereiken

Met een zwevende vloer kan op praktisch én economisch verantwoorde manier de juiste hoogte van jouw ruimte bereikt worden.

Hoogte bereiken

Praktisch én verantwoord de gewenste hoogte van je ruimte bereiken. Ga voor een cementdekvloer.

Vloerafwerking

In jouw magazijn, garage of woning kan een zwevende vloer gebruikt worden om jouw vloer af te werken.

Ondergrond

Voorzie je houten vloer, tegelvloer óf PVC vloer van een juiste ondergrond met een cementdekvloer.

Ondergrond

Een zwevende vloer kan perfect dienen als ondergrond voor een latere afwerkvloer. Denk hierbij aan pvc, laminaat of een houten vloer.

Afwerkvloer

Creëer een industriële look in je magazijn, garage óf eigen woning met een cementdekvloer als afwerkvloer.

Zwevende vloer storten? Vraag bij ons een offerte op maat aan.

Onze werkwijze

Wij staan voor strak vakmanschap en daar hoort een flexibele én snelle werkwijze bij. Als klant heb jij hier voordeel van, want hierdoor betaal je nooit te veel. Hieronder leggen wij uit hoe wij bij jou een zwevende vloer van hoge kwaliteit aanleggen.

Truck Van Berlo cementdekvloeren

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is van uiterst belang, want een goed begin is het halve werk. Wij starten met het aansluiten van ons volautomatisch systeem op jouw waterleiding. Daarna stellen we met onze lasers de juiste hoogte in en sporen we mogelijke obstakels op. De laatste stap van de voorbereiding is het mengen van zand en cement.

Zwevende vloer

Uitvoering

Wanneer de juiste voorbereidingen zijn getroffen, kan de specie over de ruimte worden verspreid. Onze vloersmeerders gaan dan aan de slag en zorgen ervoor dat er bij jou een strakke én egale dekvloer komt te liggen. Vervolgens worden de kanten nog gemaakt en dan kan de afwerking beginnen.

Zandcementvloer [location]

Afwerking

Een goede afwerking mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom vertrekken wij pas als alles netjes afgewerkt en opgeruimd is. We ruimen ons afval netjes op en maken de pijpjes en kozijnen schoon. Ook kan naar eigen wens de dekvloer nog gevlinderd worden voor een juiste slijtvastheid. Wij kunnen pas met een tevreden gevoel vertrekken als ook de afwerking netjes gedaan is.

Onze werkzaamheden

Zwevende vloeren maken, dat is iets wat wij al meer dan 20 jaar doen. Hierdoor weten wij precies welke vloer in welke samenstelling waar moet komen te liggen. Bij Van Berlo Cementdekvloeren is het eindresultaat altijd een zwevende vloer van hoge kwaliteit.

Standaard zwevende vloer

Wij leggen zwevende vloeren voor woningbouw, maar ook voor utiliteitsbouw. Het verschil zit in de druksterkte. Voor woningbouw raden wij C12 aan en voor utiliteitsbouw adviseren wij C16 of C20. Een zwevende vloer komt op de draagvloer te liggen en daar bovenop komt de bovenvloer. Dit maakt het belangrijk dat wij ons werk goed doen, want een minimale afwijking in de zwevende vloer veroorzaakt zichtbare gebreken in de bovenvloer.

Sneldrogende zwevende vloer

Je kan pas verder met je bouwproject als de zwevende vloer volledig droog is en dat kan wel even duren. Heb jij hier geen tijd voor? Dan hebben wij de perfecte oplossing. Door een van onze droogtijdversnellers toe te voegen kunnen wij de droogtijd versnellen. Afhankelijk van het type droogtijdversneller dat we gebruiken, wordt de droogtijd 2 tot 6 dagen, 7 tot 14 dagen of 15 tot 21 dagen.

Extra opties

De grootste bezigheid van ons is natuurlijk het leggen van zwevende vloeren, maar we kunnen ook andere werkzaamheden uitvoeren die raakvlakken hebben met ons vak, zoals het aanbrengen van isolatie. Ook kan je bij ons verschillende extra grondstoffen toe voegen aan het zandcement om bijvoorbeeld de droogtijd te versnellen of om de vloer te versterken.

Het team van VBC

Bij Van Berlo Cementdekvloeren staan wij voor echt vakmanschap en dan kan een team van professionele vloerensmeerders niet ontbreken. Wij hebben een flexibel team, dat wij kunnen vertrouwen en waar wij enorm trots op zijn. Het zijn stuk oor stuk vakkundige, sociale en respectvolle jongens die altijd kwaliteit leveren. Wil jij onze vloerensmeerders graag bij jou aan het werk zien? Vraag dan nu een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een aanbieding van ons op maat. Indien je vragen hebt kan je altijd contact met ons opnemen.