Skip to content

Dekvloeren

Gegarandeerd vakmanschap

Dekvloeren

Dekvloeren van cement zijn de laatste afwerklaag op de draagvloer van de begane grond of verdieping. Deze kunnen wij bijvoorbeeld storten in jouw woonhuis, kantoorgebouw of bedrijfsgebouw. De vloer is van zand dat gebonden wordt met cement. Hierbij moet de mortel verdicht en glad gestreken worden. De spaanbare zand-cementspecie die gebruikt wordt voor dekvloeren is stevig en niet vloeibaar. Je kan dekvloeren gebruiken als bovenlaag, maar meestal wordt een cementdekvloer gebruikt als ondergrond voor een vloerafwerking. Een dekvloer als bovenlaag zie je bijna alleen in magazijnen, technische ruimtes of garages. Wij bieden strak vakmanschap met het leggen van je dekvloeren. Wij beschikken over een vol automatisch systeem en eigen vrachtwagens. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Lees snel verder of vraag een offerte aan.

Smeren van een cementdekvloer

Wat zijn de kosten van dekvloeren? Wij maken een offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Waarom een dekvloer?

Een dekvloer is een vloer van zandcement. Deze worden in de volksmond ook wel smeervloeren of specievloeren genoemd. Een cementdekvloer is een laatste afwerklaag van de begane grond of een verdieping. De samenstelling van zandcementvloer valt tussen de 1:5 en 1:8. Dat ligt aan de kwaliteit die je wenst. Een vereiste is dat deze niet uitvloeit, deze moet dus stevig zijn. Onze dekvloeren bestaan uit zand dat is gebonden met cement. De mortel wordt hierbij verdicht en de vloer moet glad gestreken worden. De mogelijkheden van een cementdekvloer zijn groot. Je kan deze bij bijna alle situaties inzetten. Dat komt omdat cementgebonden materialen niet vochtgevoelig zijn. Hiermee kan je prima op verschillende hoogtes werken. 

In 2012 besloten wij, Randy en Linda van Berlo om voor onszelf te beginnen. We zijn een jong bedrijf, maar beschikken over de nodige ervaring in het vak. Wij bieden expertise en ervaring in combinatie met strak vakmanschap. Wij beschikken tevens over de juiste middelen: een vol automatisch systeem en eigen vrachtwagens. Bij ons heb je geen omkijken, geen gedoe achteraf, wij ronden onze taak netjes af. Al met al strak vakmanschap dus.

Verschillende toepassingen

Dekvloeren kan je inzetten om een hoogte te bereiken, als vloerafwerking of als ondergrond voor een later aan te brengen afwerking. Wij hebben een vol automatisch systeem en een eigen vrachtwagen. Onze dienst noemen wij strak vakmanschap. 

Gewenste hoogte

om de gewenste hoogte te bereiken; vanwege praktische en economische redenen wordt dit niet met de draagvloer gedaan.

Gewenste hoogte

om de gewenste hoogte te bereiken; vanwege praktische en economische redenen wordt dit niet met de draagvloer gedaan.

Afwerking

de vloer doet dienst als vloerafwerking; veelal in magazijnen, technische ruimtes of garages.

Afwerking

de vloer doet dienst als vloerafwerking; veelal in magazijnen, technische ruimtes of garages.

Ondergrond

een cementdekvloer doet dienst als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking (tegelvoer, tapijt, houten vloer, gietvloer, laminaat etc.)

Ondergrond

een cementdekvloer doet dienst als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking (tegelvoer, tapijt, houten vloer, gietvloer, laminaat etc.)

Vragen over dekvloeren? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

De 3 eenvoudige stappen naar je dekvloer

Waarom ben je voor een zwevende dekvloer bij Van Berlo Cementdekvloeren aan het juiste adres? Wij hanteren een duidelijke werkwijze om ons vakmanschap uit te voeren. Dit begint bij het eerste contact en eindigt indien je zwevende dekvloer naar wens is opgeleverd. Hierbij houden wij ons aan de opgestelde uitgangspunten voor een zwevende dekvloer. Onze werkwijze kent drie eenvoudige stappen:

cementdekvloer buiten

Voorbereiding

We beginnen door ons systeem aan te sluiten op je waterleiding. Zo kunnen we water toevoegen aan het zand en het cement. Hierop volgend stellen we de juiste sterkte en natheid in voor jouw dekvloer. We nemen de hoogtes op, stellen de laser in en gaan met behulp van deze laser op zoek naar eventuele obstakels. Denken wij dat het nodig is dat jouw vloer wordt aangebrand, dan doen we dit, zodat de cementvloer goed hecht op de betonvloer.

Sneldrogende cementdekvloer

Uitvoering

Als alle voorbereidende taken zijn uitgevoerd gaan we aan de slag met het storten en verspreiden van de specie. Dit vormt de basis voor de uiteindelijke uit- en afwerking van jouw dekvloer. Hierop volgend doen we de kanten die worden gemaakt en afgewerkt. De banden zetten we in een rij en deze werken we af met een schuurblok en spaan. Als laatste maken we ook de binnenste gedeeltes dicht met de rij.

Zandcementvloer [location]

Afwerking

Bij ons strak vakmanschap hoort ook het afwerken van de cementdekvloer en het eventueel schoonmaken van pijpjes en kozijnen. We starten tevens met het vlinderen van de vloer om zo een goede slijtvastheid te krijgen. Het eindresultaat is een strakke en vlakke dekvloer. Hierdoor kan je direct verder met de volgende stap van jouw bouwproject!Kosten dekvloeren

Bij Van Berlo Cementdekvloeren baseren wij de kosten van de dekvloeren op de offerte die jij aanvraagt. Wil jij graag dat onze vloerensmeerders een dekvloer in jouw woning of bedrijfspand komen leggen? Vraag dan nu een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een aanbieding op maat. Het enige wat jij hoeft te doen, is ons zo duidelijk mogelijk informeren, waardoor wij de kosten van de dekvloer op een eerlijke en correcte manier kunnen bepalen.

Onze werkzaamheden

Onze focus ligt al meer dan 20 jaar bij het leggen van cementdekvloeren, waardoor wij de grondstoffen kennen en precies weten welke vloer in welke samenstelling waar moet komen te liggen. Hierdoor ben je er bij ons van verzekerd dat de dekvloeren er strak in komen te liggen. 

Standaard dekvloeren

Natuurlijk leggen wij veel standaard dekvloeren. Deze dekvloeren komen op de draagvloer te liggen en daar bovenop komt de bovenvloer te liggen. Het is van groot belang dat de deklvoeren er strak in worden gelegd, want elke afwijking heeft invloed op de uitstraling en kwaliteit van de bovenvloer. Wij hebben een team van gespecialiseerde vloerensmeerders klaar staan, die elke vloer er strak in legt.

Sneldrogende dekvloeren

De bouw kan pas verder als de dekvloer volledig droog is. Hoe lang de vloer moet drogen hangt af van verschillende factoren zoals de dikte en de luchtvochtigheid. Kan je eigenlijk niet wachten op de droogtijd van de vloer? Dan hebben wij daar een oplossing voor. We kunnen de droogtijd versnellen door een van onze droogtijdversnellers als grondstof toe te voegen.

Extra opties

Wij willen in dekvloeren een totaalleverancier zijn. Daarom zijn er bij ons ook verschillende extra opties verkrijgbaar. Bij ons kan je extra grondstoffen aan het zandcement toevoegen voor bijvoorbeeld een sterkere vloer of om de droogtijd te versnellen. Ook kunnen we extra werkzaamheden uitvoeren zoals het aanbrengen van isolatie.