Skip to content

Wat is een dekvloer?

Gegarandeerd vakmanschap

Afwerklaag

Wat is een dekvloer? Als het ware is dit een laatste afwerklaag op de draagvloer. Dit kan op de begane grond zijn óf op een verdiepingsvloer. Wij storten een dekvloer in ieder woonhuis, kantoorgebouw óf bedrijfsgebouw. Een smeervloer is zand dat gebonden is met cement. De mortel wordt verdicht én glad gestreken over je vloer. Dit gebeurd met een spaanbare zand-cementspecie.

Wat is een dekvloer?

Wat is een dekvloer? Wij bieden je een transparante offerte op maat.

Jarenlange ervaring

Strak vakmanschap

In navolging op het antwoord op de vraag: wat is een dekvloer? Kan overgegaan worden op de praktische toepassing. Dit kan namelijk gebruikt worden als bovenlaag van de uiteindelijke smeervloer storten. In de praktijk zien wij vaak dat het als ondergrond voor de later aan te brengen vloerafwerking wordt gebruikt. 

Afhankelijk van de toepassing die een dekvloer krijgt veranderd ook het antwoord op de volgende vraag. Wat is een dekvloer? Dat kan dus tweeledig worden beantwoord. Enerzijds is dit – met name in magazijnen, technische ruimtes én werkplaatsen – een bovenlaag. Anderzijds is dit een onderlaag voor de later aan te brengen vloerafwerking. Bij iedere toepassing bieden wij ons strak vakmanschap.

3 verschillende toepassingen

Wat is een dekvloer? Dat hangt onder anderen af van de verschillende toepassingen. Als aanvulling op eerder genoemde toepassingen kan dit verder worden uitgebreid naar 3 toepassingen. Bereik de juiste hoogte, verzorg de vloerafwerking óf breng een ondergrond voor de later aan te brengen cementdekvloer buiten aan.

Hoogte bereiken

Praktisch én economisch verantwoord. Bereik de juiste hoogte binnen een handomdraai.

Hoogte bereiken

Praktisch én economisch verantwoord. Bereik de juiste hoogte binnen een handomdraai.

Vloerafwerking

Verzorg de vloerafwerking in magazijnen, garages óf technische ruimtes.

Vloerafwerking

Verzorg de vloerafwerking in magazijnen, garages óf technische ruimtes.

Ondergrond

Een egale ondergrond voor de later aan te brengen pvc, laminaat óf een houten vloer.

Ondergrond

Een egale ondergrond voor de later aan te brengen pvc, laminaat óf een houten vloer.

Wat is een dekvloer? Wij bieden een simpele én overzichtelijke offerte op maat aan.

Onze werkwijze

Strak vakmanschap. Daar staan wij voor. En daar behoort onder anderen een goede informatievoorziening voor onze klanten bij. Wij beantwoorden alle vragen. Wat is een dekvloer? Pas voordat jij hier een duidelijk antwoord op kan geven zetten wij onze geslepen werkwijze in gang.

Truck Van Berlo cementdekvloeren

Voorbereiding

Het liefst starten wij onze werkdag zo vroeg mogelijk. Met volautomatisch systeem vertrekken wij vol goede moed. Bij aankomst op je bouwlocatie sluiten wij ons systeem aan op de waterleiding. De laser speurt mogelijke obstakels op én de juiste hoogtes worden ingesteld. Op naar het storten!

Zwevende vloer

Uitvoering

Als het cement is gemengd kan het storten beginnen. Wij verspreiden de mortel zo egaal mogelijk over je ruimte. Geheel om een gladde ondergrond te krijgen. De vloerensmeerders van Van Berlo Cementdekvloeren vinden dit stiekem het (aller)leukst om te doen.

Zandcementvloer [location]

Afwerking

Onderdeel van ons strakke vakmanschap is een nette afwerking. Hier hoort ales bij. Van het schoonmaken van de pijpen én kozijnen. Tot en met het opruimen van al het afval. Indien nodig wordt de dekvloer nog gevlinderd voor een juiste slijtvastheid. Pas zodra alles helemaal spik en span is verlaten wij het bouwproject.

Onze werkzaamheden

Wat is een dekvloer? Na ruim 20 jaar ervaring weten wij hier alles van. Door onze ervaring weten wij precies welke vloer in welke verhouding waar moet komen te liggen. Ons team van vloerensmeerders staat van begin tot eind voor jou klaar en leggen dekvloeren van hoge kwaliteit.

Standaard dekvloer

Wat is een dekvloer? Dat kan op meerdere manieren worden beantwoord. Zo maken wij dekvloeren voor woningbouw en utiliteitsbouw. Voor deze verschillende toepassingen zit er een verschil in druksterkte. Voor woningbouw adviseren wij C12 en voor utiliteitsbouw raden wij C16 of C20 aan. Een dekvloer komt op de draagvloer te liggen en daar bovenop komt de bovenvloer.

Sneldrogende dekvloer

Voordat je verder kan met de bouw moet de dekvloer eerst volledig droog zijn. Dreigt de planning van jou bouwproject uit te lopen door de lange droogtijd? Dan hebben wij daar de perfecte oplossing voor. Door een van onze droogtijdversnellers toe te voegen kunnen wij de droogtijd versnellen naar 2 tot 6 dagen, 7 tot 14 dagen of 15 tot 21 dagen.

Extra opties

Wij kunnen niet alleen antwoord geven op de vraag: Wat is een dekvloer? Wij hebben ook verstand van werkzaamheden die raakvlakken hebben met ons vak. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook isolatie aanleggen. Bij ons heb je ook de optie om extra grondstoffen aan het zandcement toe te voegen om bijvoorbeeld de vloer te versterken of om de droogtijd te versnellen.

Kosten dekvloer

Als je antwoord hebt op de vraag: wat is een dekvloer? Dan ben je vast ook benieuwd naar de kosten van een dekvloer. Bij Van Berlo Cementdekvloeren zijn wij transparant over de cementdekvloer kosten. Je kan bij ons stap voor stap een offerte aanvragen en dan ontvang je binnen 24 uur van ons een aanbieding op maat. Voor ons is het belangrijk dat je ons zo duidelijk mogelijk informeert. Dan kunnen wij de kosten op een eerlijke en correcte manier bepalen. Als de vraag ‘Wat is een dekvloer?’ toch nog niet helemaal beantwoord is of als je andere vragen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen.

Over ons

Van Berlo Cementdekvloeren is het bedrijf van Randy en Linda van Berlo. Randy heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het vak, dus de vraag ‘Wat is een dekvloer?’ kan hij zeker beantwoorden. Al vroeg startte Randy zijn eigen bedrijf met Linda die hem later ging ondersteunen. Intussen hebben wij een heel team van vakmensen die ervoor zorgen dat er bij iedere klant een strakke dekvloer komt te liggen. Dit gaat gepaard met strak vakmanschap, waar wij voor staan. Dit brengen wij in de praktijk door het hanteren van een duidelijke werkwijze en het beschikken over de juiste certificaten en materialen. Hieronder hebben wij even op een rijtje gezet wat ons vakmanschap kenmerkt.

Onze vloerensmeerders

Wat is een dekvloer? Dat is een vraag die onze vloerensmeerders zeker kunnen beantwoorden. Bij Van Berlo Cementdekvloeren hebben wij een flexibel team van vloerensmeerders klaar staan, waar wij ontzettend trots op zijn. Het zijn stuk voor stuk sociale, respectvolle en vakkundige jongens die snel kunnen schakelen en bij iedere klant de dekvloer er strak in leggen. Wil jij onze vakmannen bij jou aan het werk zien? Vraag dan stap voor stap een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een aanbieding op maat. Als je nog geen antwoord hebt op de vraag ‘Wat is een dekvloer?’ of als je andere vragen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen.

Droogtijdversneller

Als je antwoord hebt op de vraag ‘Wat is een dekvloer’ weet je misschien ook wel dat het even kan duren voordat een dekvloer volledig droog is. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij dat de droogtijd van de dekvloer vaak te lang is. Bijvoorbeeld als je op korte termijn wil verhuizen of je nieuwe magazijn in gebruik wil nemen. Als de planning van jouw bouwproject dreigt uit te lopen hebben wij de perfecte oplossing! Door een van onze droogtijd versnellers aan het zandcement toe te voegen kunnen wij de droogtijd verkorten. Hoeveel de droogtijd verkort wordt, hangt af van de droogtijdversneller die jij kiest. Hieronder hebben wij onze mogelijkheden even op een rijtje gezet.

  • Droogtijd 2 tot 6 dagen
  • Droogtijd 7 tot 14 dagen
  • Droogtijd 15 tot 21 dagen